Bezcerīgs zaudējums Gņezno

Bezcerīgs zaudējums Gņezno

Daugavpils “Optibet Lokomotīve” bezcerīgi zaudēja Polijas Nacionālās līgas mačā Gņezno 34:56

Daugavpils “Optibet Lokomotīve” Polijas Nacionālās līgas mačā Gņezno ar 34:56 zaudēja vienai no līgas līderēm "Start" komandai un krietni sarežģīja izredzes tikt pusfinālā - tagad daudz atkarīgs ne tikai no sevis, bet arī no konkurentu savstarpējām cīņām. Savainojuma dēļ britu Premjerlīgas mačā Gņezno nevarēja ierasties austrālietis Džastins Sedžmens un uz Polijas pirmo galvaspilsētu steidzami nācās braukt Oļegam Mihailovam (viņš nekad un nekur nav teicis, ka beidz karjeru, laikam jau kādam gribējās to tā pasniegt - piebremzēt vai pārtraukt nav ne tuvu viens un tas pats un Oļegs spīdvejā vēl nav teicis pēdējo vārdu). Taču diezin vai Sedžmena piedalīšanās būtu kaut ko būtiski mainījusi un maz ticams, ka tad būtu izdevies iegūt kaut vai bonuspunktu (zaudēt ar ne vairāk kā 11 punktu starpību), jo neveiksmīgi maču aizvadīja gandrīz visi. Jau pēc pirmās braucienu sērijas mājinieki ieguva desmit punktu pārsvaru (17:7), bet vēl pēc trim braucieniem jau bija 29:13 "Start" komandas labā. Daugavpilieši tikai 6. braucienā pirmo reizi panāca neizšķirtu 3:3 (Daniils Kolodinskis otrais, Renē Bahs - trešais) un tikai 8. braucienā guva pirmo uzvaru (5:1 atveda Mihailovs un Ķasts Puodžuks). Tad uzreiz sekoja 4:2 uzvara Kolodinskim un Baham, rezultāts kļuva 32:22 mājinieku labā, taču sekmīga turpinājuma nebija - tās arī palika vienīgās uzvaras brauciena summā visā mačā.

Diezin vai varēja citādāk, ja tikai Mihailovs, Kolodinskis un Bahs pa reizei finišēja pirmie savos braucienos, ja neviens summā nesavāca kaut vai 10 punktus un ja tikai četriem bija vismaz pa 5 punktiem (Kolodinskim - 9 piecos braucienos plus diskvalifikācija par otro brīdinājumu startā 14. braucienā, Baham - 7 piecos, Puodžukam - 6 piecos un Mihailovam - 5 punkti četros braucienos). Kārtējo reizi sliktu maču viesos aizvadīja Jevgeņijs Kostigovs - tikai 4 punkti četros braucienos, arī no Baha tika gaidīts krietni vairāk. Juniori Artjoms Juhno un Ņikita Kauliņš atveda attiecīgi 2 un vienu punktu (Kauliņam junioru braucienā izstāšanās, kad viņš bija līderis).

Daugavpils komanda ir ceturtajā vietā turnīra tabulā un tās rēķinā ir 7 punkti 9 mačos. Priekšā ir Opoles komanda ar 9 punktiem 9 mačos, aiz muguras - Landshutas "Devils" ar 6 punktiem 8 mačos un Pilas komanda ar 5 punktiem 7 mačos. "Loko" atlicis vairs tikai viens mačs - 4. augustā savā mototrekā ar Landshutas komandu, kurā jāņem trīs punktus (viesos zaudējām ar 42:48, revanšēties ar vismaz 7 punktu pārsvaru ir pat ļoti reāli) un tad būs 10 punktu. Vai pietiks palikšanai četriniekā un iekļūšanai pusfinālā? Tas atkarīgs arī no konkurentiem. Pilas komandai vēl ir mačs Opolē un Landshutā, kā arī mājās ar vienu no līgas līderēm Tarnuvas komandu. Landshutai ir mačs Daugavpilī un mājās ar Pilas komandu,. Ja nav slinkums - var parēķināt variantus. Skaidrs viens - vispirms pašiem 4. augustā jāņem 3 punktus.