Latvijas atklātais čempionāts spīdvejā 2024

Latvijas atklātais čempionāts spīdvejā 2024

8.septembrī plkst.15.00 Daugavpils stadiona "Lokomotīve" trekā norisināsies Latvijas atklātais spīdveja čempionāts. Šīs individuālās sacensības noslēdz spīdveja sezonu Daugavpilī un šogad tās noslēdz Latvijas spīdveja nedēļas nogali.

Šogad sastāvā ir praktiski visi Latvijas braucēji. Diemžēl, ir arī zaudējumi. Traumas dēļ čempionātu izlaidīs Damirs Filimonovs. Šī paša iemesla dēļ sacensībās nevarēs startēt arī vairāki ārzemju braucēji. Treka komisijas vadība lēma arī palaist Franci Gustu dalībai polijas Ekstralīgas pusfinālā, kas tāpat norisināsies šajā svētdienā.

Uz doto brīdi starta sarakstā ir deviņi Latvijas pārstāvji, kā arī daži pieaicinātie braucēji. Cīņā par junioru čempiona titulu mūsu bruacējiem konkurenci veidos jauni, bet jau labi pazīstami un perspektīvi braucēji, pasaules SGP2 sērijas dalībnieki: Ukrainas pārstāvis - Nazars Parņickis un Norvēģijas pārstāvis Matiass Pollestads. Pieaugušo pozīcijās jau pazīstamie Daugavpils līdzjutējiem braucēji - Tomašs Orvats, kas trešo reizi pēc kārtas cīnīsies par Latvijas čempiona titulu, Zviedrijas Antons Karlssons. Ar dažiem braucējiem vēl notiek pārrunas. Pirmo reizi Latvijas čempionātā piedalīsies sportists no Austrālijas - Freizers Bous.

Vai Andžejs Ļebedevs spēs aizstāvēt čempiona titulu, rēķinoties ar to, ka sestdien viņš piedalīsies Grand Prix sacīkstēs Rīgā. Un, vai Ņikitam Kauliņam tādā pašā konkurencē izdosies izcīnīt zeltu junioru klasē. Tā ir galvenā šī čempionāta intriga!

Par godu jaunā mācību gada sākumam, sacensību organizatori dāvina visiem bērniem un jauniešiem vecumā no 7-15 gadiem uz B tribīni uzrādot iegādāto sacīkšu programmu (uz vienu bērnu ir jāiegādājas vienu programmu).

Kase ir atvērtas sestdien un svētdien no 10.00 līdz 15.00. Biļetes ir iespējams iegādāties tiešsaistē www.aula.lv